Van helye a generációváltás, a cégutódlás témájának egy biztonságtechnikai szimpóziumon?

Immár hetedik, vagy talán nyolcadik éve rendezi meg az LDSZ Biztonságtechnika ( ldsz.hu ) a bő fél napos biztonságtechnikai szimpóziumát. A téma komolyságához illő a hely; a az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán villamosmérnöki kar fő előadójában jött össze, a közel százötven szakmai érdeklődő. Mit keres mindez a generaciovaltasok.hu oldalán?

Generációváltás előadás kandó kálmán főelőadójában Szőke Tamás coach

Generációváltások a kis-, és közepes vállalkozások életében. Az előadásom kezdete.

Lelketlen és lelkes generációváltások?

Ismerős az az érzés, hogy szinte nem győzi kapkodni a fejét, annyira gyorsan változik a világ? Az élet szinte minden területén döbbenetes a fejlődés. A ma még új, modern, és trendi, holnapra elavult, cserére érett. Van egy szép neve ennek a folyamatnak, úgy (is) mondják: generációváltás.

Generációváltás a behatolásjelzésben, generációváltás a biztonsági kamerák területén, generációváltás az arcfelismerés témakörében, és a sort még folytathatnám sokáig, még úgy is, hogy maradunk a biztonságtechnika világában. Lélegzetelállító fejlődés, lélegzetelállító generációváltások!

Nagy volt az érdeklődés

A biztonságtechnika világában pedig ott vannak az emberek, például az önálló vállalkozók, nem is akár mekkorák, nem is akár mennyi ideje...

"Tegye fel a kezét az, aki több mint öt éve vállalkozó." -kértem a hallgatóságot. A teremben ülők kétharmadának a keze a levegőben.

"Tartsa fenn a kezét az, aki több mint tíz-, tizenöt-, húsz-, huszonöt éve vállalkozó." -kértem őket. Ahogyan emelkedtek az évek, úgy fogytak a levegőben lévő kezek. De több mint tucatnyi ember keze a huszonöt év elhangzása után is fent volt... "Főleg miattatok jöttem" -mondtam, de -meglátásom és a visszajelzések alapján- érdekes és gondolatindító volt az előadásom a többiek számára is.

"Mi lesz veled, ha átadod a céged irányítását? Mit kezdesz a felszabaduló idővel, s benne magaddal?" -ez volt az első kérdéskör amit alaposabban körüljártunk. Példaként említettem azt az ex-vállalkozó ismerősömet, aki milliárd forint körül adta el a cégét és utána hedonista módjára kezdte elverni a nagy pénzt. És közben csak csúszott lejjebb és csúszott, míg végül teljesen lecsúszott...

"Az, akinek átadod a céged, rendelkezik megfelelő kompetenciákkal? El is fogadják vezetőnek a többiek?" -ez volt a másik nagy kérdéskör. A kisebb családi cégeknél nem ritka az, hogy több alkalmazott is együtt kezdett a tulajdonossal. Látták felnőni a gyermekét, azt a gyermeket, akit most a főnöküké akar tenni a cégalapító. "Lehet jól csinálni? Hogyan?" -ezek voltak a kapcsolódó kérdések és példákon keresztül mutattam be, hogy igenis lehet jó-, és elfogadott vezető a cégalapító tulajdonos huszonéves fia is.

Szőke Tamás coach, burnout specialista, a generációváltások segítője

Szőke Tamás coach, burnout specialista, a generációváltások segítője

A nap első részében azokról a generációváltásokról esett szó, amelyek a technikához, a lélek nélküli technikához kapcsolódtak. Zárásként pedig "lesöpörtük" a technikát az asztalról és az emberi lélekkel, a motivációkkal, a hozzáállással foglalkozva folytattuk a generációváltások, cégutódlások témakörét.

- Szerinted, hogy sikerült az előadásom? -kérdeztem Szabó Lászlót az LDSZ Biztonságtechnika vezetőjét, a szimpózium megálmodóját, szervezőjét.

- Amikor éppen nem beszéltél, egy gombostű leejtését is meglehetett volna hallani. Én úgy gondolom ez jól jelezte az érdeklődést a téma iránt. -válaszolta mosolyogva.

Szabó László, mellette fia, aki egy napon átveszi majd a céget.

Szabó László, mellette fia, aki egy napon átveszi majd a céget.

Miért essen egyre több szó szó a generációváltásról?

Miért született ez az írás? Több válaszom is van:

1, Példaként, hogy megmutassam egy nagy cég miként adhat valami pluszt a régi és akár új ügyfeleinek.

2, Mert a rendszerváltozás környékén alapított sok sok családi cég tulajdonosa, vezetője kezd fáradni. Egyre többen vannak a nyugdíj környékén, ezzel együtt egyre sürgetőbb az utódlás kérdése.

3, Szerettem volna megmutatni, hogy miként tudok akár az Ön vevőtalálkozóján, viszonteladói továbbképzésein értéket teremteni. Például egy előadással a generációváltások, a burnout, azaz a kiégés vagy éppen a munkatársak megtartásának témakörében.

Eladó a vállalkozásom!

Előadásaim végén -ha nem felejtem el- megadom a lehetőséget a kérdezésre. Itt nem felejtettem el 🙂 Egy őszes úriember állt fel, bemutatkozott és valami ilyen párbeszéd zajlott le köztünk:
- X. Y. vagyok, nem kérdezni szeretnék, hanem elmondani, hogy megöregedtem, elég volt, eladom a vállalkozásom.
- És mi lesz veled utána? -kérdeztem.
- Ne is mondd -és közben legyintett- van annyi bepótolni valóm az élet más területeiről, hogy egészen biztosan nem fogok unatkozni.
- Van cselekvési terv?
- Igen, nagyon konkrét.
- Sok szerencsét, örömteli, egészséges mindennapokat!

Nagy volt az érdeklődés

"És mihez kezdesz majd, ha sikerült eladnod a vállalkozásod?"

Hogyan tovább?

Hívjon, akár most!

Hiszem, hogy megérte Önnek elolvasnia ezt a kis írást. Ugye indítottam gondolatokat a fejében? Van valami, amiben a segítségére lehetek?

+36309360296

Szőke Tamás
üzleti coach, burnout specialista, a generációváltások segítője

Elkötelezett üzleti coach vagyok:
Ehhez értek, ebben élek, ebből élek!

Szólj hozzá!