Burnout, azaz kiégés, vagy cégutódlás, generációváltás?!

Egyik kedvenc idézetem: „Az élet túl értékes ahhoz, hogy rosszul éljük!”
Nem leltem nyomát annak, hogy ki mondta először de talán nem is lényes ez most.


Stressz a generációváltás?

Áldott vagy átkozott stressz?

Időnként mosolyogva szemlélem ahogyan összecsapnak a vélemények különböző online felületeken a stressz jótékony, vagy éppen áldatlan hatásait illetően.

Maradjunk annyiban, hogy a tartós stresszbe igenis el lehet fáradni. Hamar létre jöhet a fizikai-érzelmi-mentális kimerülés állapota, ami maga a kiégés, a burnout szindróma.

Hogyan juthat el egy családi cég tulajdonosa, vezetője ebbe az állapotba?

A kérdés költői, hiszen elég csak körülnéznünk és a figyelmes szemlélő a luxus autón, az évi négy nyaraláson túllátva megfigyelheti, hogy bizony kemény munka, tartós stressz és nem egyszer kiégés közeli, vagy éppen kiégett állapot jellemzi az egyébként irigyelt vállalkozót.

Tele vagyunk túlhajszolt, megfáradt, türelmetlen, vagy éppen unatkozó cégtulajdonosokkal. (Tudta, hogy az unalomban is ki lehet égni és a tünetei ugyan azok, mint a túlhajszoltságból eredeztethető burnouté? Erről itt írok>>>)

Van, aki azt érzi, hogy kifolyik az idő a kezei közül, s akad olyan is, aki nem tud mit kezdeni az idejével.

No, de menjünk tovább:

Stresszes lehet a cégutódlás

​Cégutódlás, generációváltás mint stresszforrás?

Nos, ez a kérdés is költői, hiszen, hogy a csodába ne lenne stresszforrás az, amikor az ötvenes, hatvanas éveit taposó cégvezető elgondolkodik a jövőjén?!

–Szőke úr, most mit csináljak? A fiam nem akarja a céget tovább vinni, én maholnap hatvan leszek, fáradok, meg már unom is egy kicsit. Eladjam, vagy keressek egy ügyvezetőt? -szegezte nekem a kérdést minap egy őszes hajú úriember egy üzleti találkozón miután kiderült számára, hogy cégutódlással, generációváltással is foglalkozom üzleti coachként, burnout specialistaként.

–Mit érez ha ez a téma sz eszébe jut? -kérdeztem vissza.

–Stresszt. Összeugrik a gyomrom, előfordul az is, hogy kiver a víz. Van,hogy éjjel is felébredek és ezen járatom az agyam.

–Jól értem, sürgős megoldásra van szükség?

–Igen, de ez nem jelenti azt, hogy elkótyavetyélhetem 32 év munkáját.

–Rendben értem, megértem. Magam is huszonöt éve vagyok vállalkozó...

A beszélgetés folytatódott, sőt közös munka lett belőle. Üzleti coachként segítem a folyamatot.

Érdekes sajátossága az ügynek, hogy egy ideje nyugodtabb lett az úriember, hiszen, mint ő fogalmazott: „Végre látom az utat, járok rajta és hiszem, hogy belátható időn belül megoldódik ez a fontos ügy!”

(Nagyon röviden, és csak zárójelben jegyzem meg, hogy két szálon futtatjuk a történetet: Új tulajdonost keresünk és párhuzamosan egy agilis ügyvezetőt is. Melyik út lesz járható? Ma még rejtély.)

Üzleti coach szerepe a generációváltásban.

Ugrásra készen állnak ügyvédi irodák, tanácsadók, különböző ügynökségek, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak ki a cégeladás, cégutódlás, generációváltás nagy tortájából. Hol helyezkedem el én, az üzleti coach? A történet elején. Kérdésekkel mérem fel az érintettek körében, hogy ki mit gondol, ki mit szeretne. Közösen keressük az utat, a nyer-nyer, azaz divatosabban szólva a win-win megoldásokat.

Üzleti coach szerepe a generációváltásban

Csodálatos érzés részt venni ebben a folyamatban. Néha nem könnyű, viszont igazi kihívás számomra a közös nevező elérése.

Nem minősítek, nem osztok észt. Ismerkedem, figyelek, felmérem az igényeket és kérdéseimmel vezetem rá az érintetteket a megoldásra. A jó megoldásra.

Tisztelem mindazokat, akik szorgalommal, kitartó munkával felépítettek valamit; egy életművet, és most felelősséggel akarnak dönteni a cég jövőjéről.

Megtiszteltetés számomra a bizalmuk elnyerése, és hihetetlen örömforrás a közös siker átélése. Nem egy családnak lettem így a barátja, s lettek ők az én barátaim!

Vajon mikor kezdődik és meddig tart a generációváltás?

Végül, de nem utolsó sorban hadd mondja el, hogy a generációváltás optimális esetben már akkor megkezdődik, amikor megérkezik a családba a gyermek és elkezd felcseperedni.

Milyen példát lát a szülőktől a szorgalom, a kommunikáció, és a problémamegoldás témakörében? Kialakul-e benne a szülőkkel közös értékrend? Milyen célok lebegnek a szemei előtt? A szülők által elképzelt életút valóban az általa, saját magának is elfogadható életút?
S mi van akkor, ha hatvanévesen kap a fejéhez a szülő, hogy „Ajjaj, lassan át kellene adni a céget a fiamnak, lányomnak?"

Három fontos, megkerülhetetlen generációváltásos kérdés a lehetséges utód felé:

  • Akarja-e?
  • Megvannak-e a szükséges kompetenciái?
  • Tud-e proaktívan, azaz jövő orientáltan, felelősséggel gondolkodni és tetteket véghezvinni?

Meddig tart a generációváltás?

Nos, ez egy jó kérdés. A segítségemmel létrejött generációváltások legrövidebbje az fél év alatt lezajlott. Akadt olyan, ami két év alatt, és van arra is példám, hogy közel három éve tart.

Hogyan nem fog kiégni az új generáció a cégvezetésben?

Hogyan nem fog kiégni az új generáció a cégvezetésben?

Véges az Ön ideje is, így igyekszem erre a kérdésre is röviden válaszolni, mondjuk öt pontba szedve a válaszom:

  • 1. Látja értelmét a cég átvételének.
  • 2. Akarja és teszi a dolgát benne.
  • 3. A környezete elfogadja és SIKERÉLMÉNYEI VANNAK!
  • 4. Önismerettel rendelkezik, fejlődési szemléletmódú.
  • 5. A leköszönő cégvezető, szülő hagyja be-, és kiteljesedni.

Hiszem, hogy nem volt értelmetlen az Ön számára végig olvasni a cikkem!

Ijesztő statisztikát láttam a minap, mely szerint: 10 családi tulajdonú cégben 8-ban sikertelen a generációváltás.
Bevallom, vannak kételyeim ennek az igazságtartalmát illetően.

Ha Önöknél már elindult a generációváltás, vagy csak most tervezik, sok sikert kívánok hozzá!

Ha már megnyugtatóan lezajlott: gratulálok!

Hívjon, akár most!

Ha úgy gondolja, hogy akár a segítségére, a segítségükre lehetek a cégutódlásban, a generációváltásban, akkor ismerjenek meg. Találkozzunk! Aztán döntsenek, hogy részese legyek-e a folyamatnak.

+36309360296

Szőke Tamás
üzleti coach, burnout specialista, a generációváltások segítője

Elkötelezett üzleti coach vagyok:
Ehhez értek, ebben élek, ebből élek!

Szólj hozzá!